Медицински център 'Интегративна медицина' - видеопредставяне Медицински Център
"ИНТЕГРАТИВНА МЕДИЦИНА"
Видеопредставяне    

Начало > Мисия > За д-р Дамянов

     

Д-р Дамянов - ПРЕДСТАВЯНЕ

Д-р Христо Дамянов

Д-р Христо Дамянов, д.м.

Д-р Христо Дамянов завършва висшето си образование в Медицинския факултет на Медицинска Академия. В продължение на няколко години работи като лекар към системата на Министерството на отбраната. Практикува в Урологичното отделение на Военна болница - гр. Сливен, а после става завеждащ на Урологичното отделение към поликлиниката на ВМА, София.

През 1994 г. работи като консултант в Урологично отделение на университетска болница Ал Таура, Сана, Йемен.

Той е създател и началник на урологичното отделение в Националния онкологичен център, където работи до 2003 г.

Дисертационният труд, за който му е присъдена степента "доктор по медицина" е на тема "Имунотерапията в комплексното лечение на туморите на пикочния мехур".

Специализирал е в Дания и САЩ.

Автор е на над 80 научни публикации (17 от които в авторитетни европейски издания), 2 изобретения, 4 рационализации и 1 монография. През последните години е автор на 8 публикации в областта на Интегративната онкология, 4 от които в престижни медицински издания.

Член е на Съюза на учените в България, Академия на науките - Ню Йорк, Световната асоциация по урология (SIU), Европейската асоциация по урология (EAU) и на Балканския онкологичен съюз (BUON), Международната организация на лекарите практикуващи интегративна медицина (IOICP), Европейската академия по Инсулин потенцирана терапия (IPT/IPTLD).

От 2006 г. насочва изцяло дейността си в областта на интегративната онкология и създава и развива първия в страната ни център за Интегративна онкология. Д-р Дамянов е първият и засега единствен български лекар, завършил квалификационен курс и получил Диплома за приложение на Инсулин-потенцирана терапия (IPT/IPTLD). За научния и практически принос в приложението на (IPT/IPTLD) за лечение на онкологични заболявания е избран за Главен научен съветник и инструктор обучаващ лекарите в Европейската академия по Инсулин потенцирана терапия (IPT/IPTLD). По инициатива на д-р Дамянов в началото на 2014 г. в страната ни е въведен метода за системна хипертермия в комплексното лечение на онкологичните заболявания.

    

    

Начало на страницата
   

   
BG български
GB english
RUS русский
    Адрес: София, ЖК "Дружба 2", ул. "Делийска воденица" бл.330,
тел: (02) 4424687, (02) 4424731; факс: 0886103596; GSM: 0889103483, 0889104095
E-mail:  http://www.integramed.org